Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българското национално радио.

Своите концепции са подали общо петима кандидати - Милен Митев, Жени Гаджалова, Митко Димитров, Иво Тодоров и Светослав Костов.

Припомняме, през август досегашният шеф на БНР Андон Балтаков подаде оставка. Впоследствие стана ясно, че мотив за решението му е липсата на професионална подкрепа на журналистическата гилдия в България за това, което прави, и опит да бъде сплашен - връщайки се от командировка в провинцията през юни, той намерил кални стъпки в коридора на апартамента си в София.

Съветът за електронни медии прие оставката на Балтаков и определи досегашният административен директор Милен Митев да изпълнява длъжността "генерален директор" на БНР през следващите 3 месеца.

Светослав Костов, който в момента е един от петимата кандидати за длъжността, вече е бил директор на БНР. След скандала с безпрецедентното спиране на общественото радио в продължение на пет часа на 13 септември 2019 г. обаче той беше предсрочно освободен от поста.

Заради сплашване и липса на подкрепа Андон Балтаков напуснал шефското място на БНР

Заради сплашване и липса на подкрепа Андон Балтаков напуснал шефското място на БНР

Казал на Бойко Рашков и на Стефан Янев, те не реагирали