"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6 август 2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари". Това гласи писмо на генералния директор на БНР Андон Балтаков до служителите, съобщиха от Българското национално радио.

Балтаков пише, че за него е било и привилегия, и невероятна възможност да управлява БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията.

СЕМ избра Андон Балтаков за директор на БНР

СЕМ избра Андон Балтаков за директор на БНР

Това стана с 4 гласа "за" и един "въздържал се"

Той оценява високо своята работа и на екипа на радиото. "Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък", гласи посланието на Балтаков.

ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков

ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков

Управляващите слагали намордник на общественото радио според социалистите

Припомняме, през октомври 2020 г.генералният директор на БНР Андон Балтаков подаде оставка и поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Мотивът за оставката на Балтаков бе, че по законов път се дава възможност за политическа намеса в обществените медии.

В тази връзка днес от Министерството на куртурата обясниха, че само организирали дискусия за промени в Закона за радио и телевизия.

На заседанието в парламента пък независимият депутат Красимир Янков поиска изслушването на генералните директори на БНР и БНТ в пленарната зала.

След това Балтаков изтегли оставката си.