Управленска немощ доведе Перник до трагедията.

Тази позиция изрази лидерът на АБВ Румен Петков.

Той иска отговорност от бившата кметица, областния управител и шефа на ВиК, че не са взели мерки. Още преди шест месеца е трябвало да се обяви бедствен режим.

Воден режим в Перник от днес

Воден режим в Перник от днес

Вода ще има от 5 до 10 ч. сутрин и от 17 до 22 ч. вечер

Шефът на ВиК е към бившата кметица, стана ясно от думите на Петков. За него лично министър-председателят носи отговорност за тоталното мълчане на държавните институции.

Това бедствие Перник дължи лично на господин Бойко Борисов, категоричен бе лидерът на АБВ. Партията застава зад действията на настоящия кмет на Перник да очаква прокурорска проверка.

В Перник готвят за протест заради очаквания воден режим

В Перник готвят за протест заради очаквания воден режим

Препоръчват на училищата и детските градини ежедневна дезинфекция

На 7 ноември беше обявен воден режим в цяла Пернишка област. Той започна от вчера, 18 ноември, и ще засегне около 60 000 души не само в Перник, но и в Батановци, както и селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Кой ще се извини на 2 милиона българи, че ги нарече лъжци и крадци? Това попитаха от АБВ по казуса с болничните.

Любомира Ганчева ще иска справка колко боледуват в държавната администрация. Този казус показа, че има абсолютна неспособност властта да се справи с проблема, по думите й. Не можело едно такова решение да се взема между първо и второ четене на бюджета и то без диалог.

Кой точно от коалиционните му партньори ще поеме отговорност, недоумява Ганчева.

Тя благодари на премиера, че ни разведрява в социалната сфера.

Отново нашият премиер, целият облечен в бяло, спря безумието с неизплащането на първия ден от болничния, каза тя. За АБВ въпросът с първия ден болничен не е приключен.

По-рано днес Борисов увери, че първият ден от болничния остава платен от работодателя. Това не отказа "Подкрепа" и КНСБ, които готвят протест. 

Идеята първият ден от болничните да не се плаща беше представена след среща между ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.