Правителството е в готовност да разплати веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание. Това каза премиера Кирил Петков по време на среща с ръководството на Браншова камара "Пътища".

Той увери пътищарите че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии. По време на разговорите бяха обсъдени проблемите в сектора и начините за тяхното решаване.

Петков дава пари на пътищарите в спешен порядък

Петков дава пари на пътищарите в спешен порядък

Отпускат се 50% от исканите от пътния сектор средства

След срещата с премиера Петков от ББК "Пътища" отмениха протеста, насрочен за следващата седмица, но подчертаха, че остават в протестна готовност.

Председателят на камарата Стефан Чайков обясни, че са получили уверение от страна на премиера, че до 30 юни ще получат всички средства. Постигната е уговорка и да поддържат оперативна връзка лично с премиера, той е уверил, че ще реагира, ако има спънки.

От камарата са се съгласили антикорупционната комисия да направи крайната проверка на разходването на средствата. Ние сме спокойни за това, което правим, заяви Чайков. Кога ще продължат недовършените ремонти на пътищата ще стане ясно след решението на Народното събрание по казуса.

Мирно протича протестът на пътищарите пред НС

Мирно протича протестът на пътищарите пред НС

Движението по бул. Цар Освободител не е спряно