Още медици в спешна помощ е единственото, което може да се направи, според министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.
"В момента няма желаещи да работят при тези кошмарни условия и при това заплащане, въпреки че от една-две години започна поетапно повишаване на възнагражденията", обясни здравният министър пред медии във Варна.

В „Пирогов” промениха правилата за прием на спешни пациенти

В „Пирогов” промениха правилата за прием на спешни пациенти

След смъртта на пациент, върнат от дежурен екип...

Коментарът на проф. Петров е във връзка с излезлите вчера резултати от проверката на Медицински одит. От думите на министъра стана ясно, че по разчети само за София са необходими 30 екипа, а в деня на инцидента дежурни са били 12.

Линейката е трявало да пристигне за 8 мин., тъй като сигналът е бил с "код червено", но спешна помощ стига на адрес след час и двайсет минути. Затова на ЦСМП - София ще бъде наложена административна и финансова санкция.

Спешната помощ закъснява, признава проверка на МЗ

Спешната помощ закъснява, признава проверка на МЗ

12 екипа е трябвало да реагират на 275 случая

Проф. Петров изтъкна, че специалистите от УМБАЛ "Александровска" са извършили необходимите медицински дейности в пълен обем и към болницата не следва да има забележки.

На УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са наложени административнонаказателни производства, както следва - на "Св. Иван Рилски", защото не е коректно отразено в документацията преждевременното напускане на лечебното заведение от пациента - същият не е подписал информирано съгласие, че иска да напусне по-рано лечебното заведение, а на "Пирогов" санкциите са наложени заради отказ за преглед и прием на пациента.

Проверяват Спешна помощ-София, "Пирогов" и "Александровска" за лекарска небрежност
Обновена

Проверяват Спешна помощ-София, "Пирогов" и "Александровска" за лекарска небрежност

Мъжът на Евелина Добрева чакал линейка повече от 70 минути

Припомняме, от отворено писмо на жената на починалия Спас Добрев стана ясно, че на 16 септември пациентът изпаднал в криза и не можел да диша.След като мъжът и близките му чакат линейка близо 80 минути, дежурният спешен екип в "Пирогов" отказва да приеме пациента.

Протестират за неизплатени заплати в болницата във Враца

Протестират за неизплатени заплати в болницата във Враца

Министерството на здравеопазването не приема оздравителния план

По повод състоянието на болницата МБАЛ "Христо Ботев" във Враца министърът коментира тежестта на ситуацията. "Опасност за областната болница във Враца има, знаете че в такава ситуация е и ловешката болница - буквално на ръба на оцеляването. Фактите са ясни, въпросът е какво можем да направим оттук нататък.", обясни здравният министър и добави, че лечебното заведение има над 12 млн. главници, към това не са прикачени лихвите, по които са подписвани договорите, които са с по 11% наказателна лихва.