В Пловдив капацитетът на приюта не само, че е запълнен, но там са изправени и пред криза за храна, съобщи Нова телевизия. Нямат средства, за да хранят по три пъти на ден приютените хора. Управителят на центъра дори отправи призив в социалните мрежи за дарение на хранителни продукти.

Сега при капацитет от 25 души, при нас са настанени 24-ма нуждаещи се. Това заяви управителят на приюта за бездомни хора в Пловдив Димитър Семерджиев.

По думите му запасите от храна на приюта се изчерпали, защото започнали да изхранват настанените в него хора вместо по веднъж по три пъти на ден. След призива ни се отзоваха много хора. Дори се наложи да връщам някои, дошли да оставят продукти.

Съдът отмени 300 лв. глоба на бездомник, седял на пейка по време на забраната

Съдът отмени 300 лв. глоба на бездомник, седял на пейка по време на забраната

Очаква се да падне и другата глоба - за неносене на маска

Заместник-кметът по социалната политика на Община Пловдив Георги Титюков посочи, че приютът ще бъде подпомогнат и ще се дофинансира дейността му, за да може всички, потърсили подслон, да не останат без топла храна.

Припомняме, че заради липсата на дом, два акта по 300 лева бяха наложени на бездомника Данчо от гр. Бургас - че седи без маска на открито и че е в парк по време на забрана.