Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) настоява за увеличение на основните заплати с 20%.

Едно сериозно изоставане се получи при нас с другите служители на сектор "Сигурност", а ние имаме претенции, че сме служители на първа линия и изоставаме по отношение на заплатите. Това заяви заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов пред БНТ.

"Ние нямаме по-сериозен инструмент от протеста. Това при нас са червената лампа и камбана, че проблемът не е решен", изтъкна Кузманов.

СФСМВР не виждат финансиране и намерение за реформа в МВР. Не се финансира по никакъв начин съответният анализ за настъпване на промените, които гражданите искат, недоволен е Кузманов. Щатната бройка на полицията също е проблем. Теренните работници, които ежедневно се занимават с охрана на обществения ред, са не повече от 15-20% в МВР, посочи Кузманов.

СФСМВР се видели с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на 16-17 януари, състоял се нормален разговор, който дал надежда на синдикалната федерация на полицията, но няма развитие за това, което говорили.

Не сме против грижата за физическото състояние на колегите, но това не може да е заместител на нашето искане за увеличение на заплатите, подчерта Илия Кузманов.

Пожарникари и полицаи на протест, оплакват се, че няма диалог с МВР

Пожарникари и полицаи на протест, оплакват се, че няма диалог с МВР

Настояват за среща с представители на правителството