Странно и особено поведение е шефовете на спецслужбите да излязат в отпуск. Обикновено след политическа промяна започват много сериозни чистки и смяна на старите ръководители. Това каза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в ефира на БНТ.

Според него обаче, дали ситуацията е политизирана, е дискусионно.

Прави впечатление, че с времето полицейските ръководители се опитват да избягват политически контакти, тъй като знаят, че това може да заплашва тяхното бъдеще, коментира още Безлов.

Относно шефовете на службите у нас, той отново повтори тезата си, че обикновено след политическа промяна, тези ръководители се сменят и това не е само у нас.

Бойко Рашков отговаря за подготовката на изборите

Бойко Рашков отговаря за подготовката на изборите

Разпределиха отговорностите за организация на изборите

Припомняме, на 18 май стана ясно, че шефът на ДАНС и началникът на ДАР са в неплатен отпуск от 7 май до 6 септември.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че двамата са извикани на разговор с Янев, за да бъде решено ще бъдат отстранени от заеманите постове.

Ден по-рано той обяви, че държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, тъй като всички ръководни лица в системата за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск веднага след назначението на служебното правителство. Той намекна, че това им е било разрешено от предишния премиер, на когото са пряко подчинени.

А вчера бяха освободени всички освободиха всички областни управители, без четирима.