Новите правила за кандидат-шофьорите вече са готови и съгласувани между институциите. Часовете за кормуване се увеличават от 31 на 42.

За първи път се предвижда нощно шофиране, за да знаят водачите как се пускат фарове, както и кормуване в силен трафик, на магистрала и в мъгла. Не се въвежда обаче задължението за кормуване на полигон.

Опасяват се за личните данни заради въвеждане на селфи по курмуване

Опасяват се за личните данни заради въвеждане на селфи по курмуване

Пробват ново приложение, употребата му - за сметка на инструкторите

Селфито между курсист и инструктор е безсмислено, но всички останали мерки ще са положителни, заяви пред бТВ Ивелин, който е в средата на обучението си.

Селфито ще става след сдвояване на двата смартфона чрез специалното мобилно приложение.

Снимките ще доведат до отлив на инструктори, предупреждават от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Според тях тази мярка ги третира като престъпници.

Не акции, а закони са нужни за доброто шофиране

Не акции, а закони са нужни за доброто шофиране

Бивш автомобилен състезател зове водачите да спазват дистанция

От съюза прогнозират, че не е изключено още следващия месец да има протести на инструктори.

На противоположното мнение са в Асоциацията за квалификация на автомобилистите. Позицията на държавата пък е, че трябва да има гаранция за добросъвестното провеждане на часовете.

И браншът, и държавата са единодушни, че основната полза при новото обучение е повечето часове по кормуване. В историята отиват т.нар. "картони", в които се отбелязваше колко часове на пътя е преминал кандидатът за книжка. Те стават електронни.