Правителството отпуска допълнителни 613 316 лева за ясли, детски градини и училища. Това стана ясно на днешното заседание за подобряването на образователната инфраструктура в страната, съобщи Министерски съвет. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. - по 70 млн. лв. за всяка от трите години.

Премиерът посочи, че общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи са одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Борисов не давал пари само за танкове и самолети, но и за училища
Обновена

Борисов не давал пари само за танкове и самолети, но и за училища

Правителството отпусна над 2 млн. лв. за образователната инфрастурктура у нас

Одобрените днес средства по програмата на МОН ще бъдат използвани за реконструкция на сградата на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и за строеж на нова детска градина в Стара Загора, както и за изготвяне на проект за нов учебен блок на Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че средствата за община Стара Загора ще помогнат за превръщането на града в един от центровете на развитие на информационните технологии. "С програмата съдействаме на общината за преодоляване на недостига и на места в детските градини, както и цялостното подобряване на инфраструктурата в образованието в цялата страна", допълни министър Вълчев.