Показахме, че през последните месеци успешно решаваме проблема с контрабандата. Количеството на заловените контрабандни цигари ни поставя в първата тройка не на ЕС, а в света.

С това се похвали пред БНР директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов.

Преизпълняваме плана, декларира още той и изказа своята увереност, че до края на годината няма да има срив и да се сбъднат прогнозите на критиците му, че митниците няма да могат да се справят със събираемостта.

Припомняме, в началото на годината имаше слух, че заради лоши резултати премиерът Бойко Борисов има намерение да свали Ваньо Танов от поста му.

Борбата с корупцията не е еднократен акт, а продължителен процес. В това отношение не трябва да има никакъв компромис, каза още Танов по повод на кадровите промени, извършени в агенцията.

Той обясни още, че е започнал одит, който е констатирал доста груби нарушения и затова се налага промяна в ръководството на Агенция „Митници". Бази за почивка - къщи, почивни станции не са били достъпни за всички служители. Има и укрити автомобили, надписвани са километри, несвършена работа.

По думите му, в тези почивни бази са плащани заплати на персонал, а там е имало нелегални сбирки. „Има една къща в Несебър, която е използвана за лични партита и сбирки и не по предназначение", разказа още Танов.

Според коментара на Ваньо Танов митническите служители нямат вина за големия грабеж от склада на летището.

Припомняме, в средата на октомври бяха откраднати над 340 кг злато, сребро и платина, конфискувани при операция "Леярите".

"Има доста пропуски, но те са извън агенция "Митници", категоричен бе Танов. Той призна обаче, че този дързък обир е повдигнал въпроса как се осъществява охраната на складовете на агенцията.