Имам повече вяра на американската администрация, отколкото на българската прокуратура към момента. Това заяви премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос на Йордан Цонев.

От ДПС повдигнаха темата от последните дни за списъка, който Кирил Петков предаде на прокуратурата по нейно искане с призовка, както и за негови изказвания преди това, че в основата на корупцията в България стоят едни 20 човека.

И от парламентарната трибуна Петков обясни, че е внесъл в прокуратурата публична информация за 19 души. Искам да ви уверя - няма наши, ваши - всички са равни пред закона, каза премиерът Петков. Искам да ви помоля, ако имате явни, ясни сигнали, за което и да е лице, включително и Иво Прокопиев, ще се радвам да ми ги предадете, обърна се Кирил Петков към депутатите от ДПС и заяви категорично: "От тук нататък всички под един аршин."

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата

Репресирал с проверки Делян Пеевски

Той се заяде с ДПС за темата "Магнитски" и обясни как работи американската администрация. "Знам, че вие обжалвате, шансът цялата американска администрация да се е объркала, макар и винаги да съществува", посочи премиерът

"Аз лично за съжаление имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в този момент", обясни Кирил Петков.

ВАС обяви за нищожни части от акта на МС по закона "Магнитски"

ВАС обяви за нищожни части от акта на МС по закона "Магнитски"

Образувани са 62 дела по жалби на засегнати лица по това решение

Искам да се гордея с този министър-председател, каза Йордан Цонев, като открои, че ДПС винаги са за спазването на законите и конституционализма. Той сподели и за личен разговор с Кирил Петков, в който казвал, че нямал нищо общо с кръга Прокопиев и да не го закачат на тази тема. Не искаме да кажем, че сте марионетно правителство на Иво Прокопиев, обясни депутатът от ДПС. Това е плоска лъжа, ядоса се премиерът. Парите на данъкоплатците нямало да се харчат от определени кръгове сякаш са им бащиния. Тези времена свършиха, подчерта той. Приемете новата действителност, настоя Петков. Ние сме да се засегнат тези кръгове, които корумпират страната, отговори му Цонев.