Огнян Герджиков официално поема Консултативния съвет по законодателството към Народното събрание. "Търсили сме приемственост", обяви Димитър Главчев, председател на парламента, който го представи официално.

Главчев обясни избора си на Огнян Герджиков - бил председател на НС, когато е функционирал такъв консултативен съвет.

Огнян Герджиков редактира законите на депутатите

Огнян Герджиков редактира законите на депутатите

Парламентарният шеф създава Консултативен съвет по законодателството

Има актове, които да бъдат възложени за оценка на съвета, стана ясно от думите на парламентарния шеф.

"Такъв един орган може да бъде само полезен", сподели Огнян Герджиков на свой ред. Той е доволен, че Димитър Главчев подема инициативата за такъв консултативен съвет. Изтъкнати личности влизат в съвета, който ще включва 22-ма души.

Няма гаранция в машинното гласуване, можем да се откажем, склонен Герджиков

Няма гаранция в машинното гласуване, можем да се откажем, склонен Герджиков

Много европейски държави се били отказали заради опасност от манипулации

Васил Мръчков е поканен за заместник на Герджиков. В съвета влизат и Анелия Мингова и адвокат Даниела Доковска, която е приела поканата.

Михаил Миков и Янаки Стоилов не са поканени заради партийната им принадлежност. Огнян Герджиков посочи, че е искал да е политически отдалечен.

"Ние сме изцяло в услуга на парламента", обясни Огнян Герджиков. Той е против бързото приемане на закони, а сме "световни рекордьори по бързо приемане на закони".

"Това не е състезание на сто метра", убеден е експремиерът в служебния кабинет на Румен Радев. Колкото по-бавно се приемали закони, толкова по-добре.