Незаконно придобитите суми от Валентин Димитров да бъдат върнати в бюджета на дружеството, а съдът да постанови конфискация на цялото или на част от имуществото на бившия директор на Топлофикация - София.

Това смята за правилно действие Красимир Младенов - бивш директор на НСБОП, а сега работещ в екипа на столичния кмет Бойко Борисов.

Става въпрос за нарушаване на обществен интерес, за обществена опасност на деянията, така както е указано и в наказателния кодекс, заяви Младенов пред Дарик радио.

Тази обществена опасност засяга както интересите на държавата, така и на гражданите. В крайна сметка тези суми са присвоени и от абонатите на Топлофикация.  

Тези суми трябва да се установят в рамките на едно наказателно преследване. Той не може да бъде толкова време несменяем шеф на Топлофикация, второ не може да предприема такива явни престъпни действия без той самият да е бил убеден, че има някаква политическа подкрепа, подчерта Младенов.  

По думите му въпрос на доказване е откъде е тази политическа подкрепа, в какво се изразява и дали има пряко участие на политици във фирмите, които са ощетявали Топлофикация.

В крайна сметка последна дума имат избирателите, каза още Младенов.