Държавната компания "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), която се занимава с изработване на регистрационни табели за коли, е върната отново на подчинение на Министерството на вътрешните работи, след като по времето на кабинета „Орешарски” беше прехвърлена към транспортното ведомство, пише в.”Сега”.

Вестникът се позовава на разпореждане на Министерски съвет от 19 януари, за което се разбира от правната система на правителството.

Решението идва на фона на обявеното от Румяна Бъчварова освобождаване на МВР от несвойствени дейности. Беше предложено и създаването на Държавно предприятие "Център за предоставяне на услуги", където да бъдат събрани всички регистрации на автомобили, издаването на документите за самоличност, както и разрешителните за оръжия.

„Сега” обаче посочва, че три дни преди решението на кабинета БМВ е била класирана на първо място в проточилата се цяла година обществена поръчка на вътрешното министерство за доставка на регистрационни номера, чието забавяне затвори няколко пункта на КАТ.

Компанията е предложила оферта от 24.1 млн. лв., докато другият участник в конкурса бил отстранен заради пропуски в документацията. Засега все още няма подписан договор, тъй като решението на комисията може да се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията.