Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока "Кулата". Това съобщи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес инспектира на място строителните дейности.

Той изрази надежда, че през месец март ще бъде прокопан целият тунел.

Министър-председателят напомня, че "Железница" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.

Отричат за срутване, но има инцидент в тунел "Железница"
Обновена

Отричат за срутване, но има инцидент в тунел "Железница"

Към мястото на инцидента пътуват линейка и пожарна

Припомняме, през февруари 2020 г. стана ясно, че АПИ и ЗЗД "АМ Струма Тунел 2018", чийто член е и "Джи Пи Груп" АД са подписали договора за проектирането и строителството на тунел "Железница". В свое становище до медиите от "Джи Пи Груп" заявиха, че по този начин правят услуга на държавата, тъй като не допускат мащабният проект да се провали заради скъсените срокове.

Ремонтът до момента обаче не протече съвсем гладко. През юни миналата година при срутване бяха затрупани четирима работници. Смъртни случаи нямаше, а работниците се отърваха само с леки наранявания.

През ноември отново беше съобщено за инцидент в тунела.

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници
Обновена

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници

Пострадали са трима работници, откарани са в болница