Протестиращи в Ловешко блокираха пътя София - Варна при пътен възел "Абланица". Те настояват за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Ивайло Георгиев, един от организаторите на протеста, по-рано поясни:

"Предсрочни избори, електронно гласуване, лустрация задължително и реформа в съдебната система".

На площад "Съединение" в Пловдив е насрочен протест с искания за оставките на правителството и главният прокурор. Затворени за движение ще бъдат части от четири булеварда.

Софиянци внесоха жалба до прокуратурата заради блокадата на протестиращите

Софиянци внесоха жалба до прокуратурата заради блокадата на протестиращите

Събрани са над 100 подписа

Очаква се шествието да потегли около 20.00 часа, като участниците в демонстрацията ще блокират и няколко централни кръстовища. 19 автобусни линии ще са с променени маршрути до 21.30 часа, предупреждават от общинската администрации, съобщи БНР.

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора - Хасково в района на някогашното старозагорско летище. Протестиращите настояват пред Областното пътно управление да получат разрешение за автошествие по "детелината" на магистрала "Тракия". Тази вечер ще има нов "Оставка фест" и нов телемост с участници в демонстрациите в столицата.

Протестиращи се събраха вече и пред сградата на общината в Бургас. Предварително заявеното им намерение е да тръгнат по централната улица "Александровска" и да блокират временно кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".