Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че според него "ресурсът на това правителство не е изчерпан". По думите му има още ресурс. Това той обяви в ефира на БиТиВи. 

Министърът смята, че е "опасно да има ново правителство".

Рашидов изтъкна това, защото се намираме в края на годината и огромно количество хора работят именно за приключването на 2016 г.

Разумното, според него, е да се намерят сили в името на спокойствието на хората.

Нито Борисов, нито аз ще сме премиери с чужд мандат, категоричен Горанов

Нито Борисов, нито аз ще сме премиери с чужд мандат, категоричен Горанов

0% вероятност за кабинет дава финансовият министър в оставка

Министърът изтъкна, че има още работа, която той да свърши. Даде пример с това, че филхармонията в Бургас е пред срутване, последният етап от музея "Квадрат 500" трябва да се завърши. Все пак си даде и добра оценка и каза, че за една година са били направени много хубави неща.

Рашидов си призна, че не е гласувал на референдума. Конкретно за наболялата тема, той изрази мнение, че смесената избирателна система е по-справедлива.

По темата той направи и следния коментар: "Какво? Да вкараме в парламента всички театри, консерваторията, операта, тримата сценаристи на Слави Трифонов?"

Той подчерта, че "съдбата на хората не е играчка".

Рашидов коментира и ситуацията в Хитрино, като подчерта, че е нормално хората да са нервни.

Хората трябва да се върнат в домовете си, смята той, но е необходимо малко търпение. Той изтъкна още, че обстановката е сложна и от първия ден държавата е на място. "Много е лесно да се плюе от топлите студиа", отсече Рашидов.