Професор Стоян Маринов, бивш директор на Колежа по туризъм и декан на факултет "Управление" в Икономическия университет във Варна сподели пред БНР, че обособяването на отделни "парти" зони и зони за семеен туризъм на Черноморието трудно може да стане със закон. 

Експертът уточни, че зоните, обособени преди 1990 г. в курортите Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена вече не отговарят на идеята, с която са създадени.

"Това със закон трудно би могло да стане, но все пак добре е да се въведат определени правила. Най-вече по отношение на инфраструктурата в тези курорти, защото ако кажем, че една зона претендира за семеен курорт първо трябва тези, които взимат решения, пък и хотелите, да вземат по една детска количка, да минат с нея по алеите и по тротоарите, да видят, че това не е възможно и че ако не оправят тази инфраструктура, това просто никога няма да бъде семеен курорт", каза още проф. Маринов.

Припомняме, че хотелиери започват подписка срещу новите промени в Закона за туризма, предвиждащи разделяне на националните курорти на зони за парти и зони за семейна почивка.

Хотелиери против идеята за зони в курортите

Хотелиери против идеята за зони в курортите

Започват подписка срещу промените в Закона за туризма