Със започването на войната в Украйна се отключи кутията на Пандора във виртуалния свят. Tова заяви експертът по киберсигурност Любомир Тулев пред БНТ.

Той обясни, че сериозните прояви на анонимъс са за това, че в началото на военните действия в Северна Осетия в централа за добив на газ направили така, че самата централа започнала да добива повече газ, отколкото може да поеме. Само опитът на троловете се опитваха да заглушат целия този отзвук, посочи Тулев. 

Руски хакери са атакували източния фланг на НАТО

Руски хакери са атакували източния фланг на НАТО

Не се разкриват подробности

По думите му трудно можем да се справим с хакерските атаки и с троловете. Те са предимно от малките населени места и получават възнаграждения от 10-12-стотинки на публикация за всяко едно пропагандиране на конкретна информация. Това са хора, които не осъзнават какво пишат и водят паралелен живот, поясни Тулев.

Той подчерта, че никога не може да има на 100% сигурност срещу хакерските атаки. Трябва да бъдем подготвени, но дори да спрат реалните военни действия, войната, която се отключи във виртуалния свят между руските хакери и анонимъс ще продължи, каза още Тулев. 

News.bg спира коментарите и войната във форума си

News.bg спира коментарите и войната във форума си

"Ден без тролове" пък отбелязват и други колеги