Всяка една топлофикация ще направи кампания, за да обясни как точно ще се върнат парите на хората и дали се приспадат. Парите не са малко., обяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Поскъпване на парното предвижда КЕВР

Поскъпване на парното предвижда КЕВР

Най-голямо увеличение се планира за София - с 22%

Той критикува като неуместно изказването на председателя на КЕВР Иван Иванов преди заседанието. Ще има ново ръководство и това беше катализаторът, смята Сабанов.

Самият Иванов припомни, че мандатът му вече е изтекъл и е на поста до избор на негов наследник в КЕВР. Повод бе изказването на премиера Борисов, че Комисията прави глупости с предишното изявление за поскъпване. 

"18-22% беше искането на "Топлофикация София" за столицата. В крайна сметка всяка една топлофикация иска увеличение, което е нормално. Всеки, който продава, му се струва, че продава евтино. Самата функция на КЕВР е да види дали има нужда от такова увеличение и дали е правилно поискано. Няма как да има увеличение на цената на парното, при положение, че цената на газа е паднала с 40%", каза още той.

Припомняме, че с 14% средно за страната ще поевтинее парното за новия отоплителен сезон обсъждат в КЕВР. Цената на тока да намалее средно с 0.5% за страната. За определянето на тези цени има различни фактори.

На 10 юни КЕВР ще излезе с решение за намалението на цената на парното от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г. След това решението ще бъде пратено на "Булгаргаз" - крайните потребители да получат надвзетите суми в рамките на изравнителните сметки.

Иван Иванов чу само фалшиви новини за цената на парното

Иван Иванов чу само фалшиви новини за цената на парното

Мандатът ми е изтекъл, работя до избора на нов председател, обяви Иван Иванов

Навръх 3 март бе обявено, че от "Газпром" намаляват цената на газта с над 40%.

Новият договор с "Газпром" дойде след антимонополното решение на ЕК и двустранни преговори. Новата ценова формула ще се прилага ретроактивно, считано от 5 август 2019 г.

По тази причина "Булгаргаз" съобщи, че ще възстанови на клиентите си пари със стара дата.

Заради поевтиняването на газа, от КЕВР съобщиха, че се очаква от 1 април парното да поевтинее средно с 20% за страната.