Съдът даде ход на делото за регистрация на партия "Българско лято" на обвиняемия хазартен бос Васил Божков, съобщи БНТ. В съдебна зала стана ясно, че Учредителното събрание е проведено по скайп и прокуратурата пледира, че липсват годни доказателства, че описаните учредители в действителност са присъствали на събранието. Прокурорът възрази още, че много ЕГН-та да задрасквани и коригирани.

Според прокуратурата емблемата на партията наподобява тази на Българския монетен двор, както и на енергийна напитка. Събраните подписи на учредители на партията са над 3200, при изисквани по закон 2500.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за експертизи на онлайн заседанието и на запазения знак. Прие обаче, че трябва да се извърши проверка през ГРАО на списъка на учредителите.

Васил Божков може и да се кандидатира за НС, "ако партията реши"

Васил Божков може и да се кандидатира за НС, "ако партията реши"

Бизнесменът искал да отърве българският народ

Адвокат Еленков поиска съдът да се произнесе с протоколно решение. Прокуратурата възрази, че не са изпълнение изискванията на Закона за регистрация.

Припомняме, "Българско лято" внесе документи за регистрация в Софийския градски съд на 13 януари.

Преди дни обаче стана ясно, че съдът е отложил регистрацията й за 5 февруари, тъй като представител на прокуратурата не е бил уведомен в законовия срок за датата на заседанието.