Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона. Това заяви пред БНР бизнесменът Васил Божков.

Той подчерта, че не е давал подкупи, а той самият е бил рекетиран.

По негови думи прокуратурата е знаела за пътуването му за Дубай.

Божков бе категоричен, че прокуратурата не спазва законите. Тя била инструмент на "бога".

Той обясни, че е подал сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което обаче никой не разследвал - за рекета срещу себе си.

"Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите", коментира бизнесменът.

Съдът отложи регистрацията на партията на Божков

Съдът отложи регистрацията на партията на Божков

Отлагането може да попречи на участието на формацията на изборите на 4 април

По негови думи бизнесът му е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях.

Той заяви, че когато Бойко Борисов и Делян Пеевски са спрели да дават пари за "Левски", отборът е закъсал и са казали на Божков да го вземе.

Бизнесменът подчерта, че Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябвало да се демонизира само единият, тъй като те били свързани като сиамски близнаци. Според него, когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен.

Божков заяви, че винаги е имал мисии - подпомагането на спорта, събирането на културното наследство на България. Сега искал да отърве българския народ.

Божков пусна платформа за събиране на идеи

Божков пусна платформа за събиране на идеи

Новата партия ще се структурира и развива чрез новите технологии

Той бе категоричен, че всички партии са част от статуквото и не могат да променят нищо. "Българско лято" обаче искали рестарт на системата.

"Ако партията реши, ще бъда в листата. Ще се опитват да ни пречат всячески за "Българско лято", което показва, че ги е страх", отбеляза той.

Божков увери, че дори партията да не успее да се регистрире в срок, ще намери партия мандатоносител, но при всички положения ще се яви на изборите.

Припомняме, "Българско лято" внесе документи за регистрация в Софийския градски съд на 13 януари. 

Преди дни обаче стана ясно, че съдът е отложил регистрацията й за 5 февруари, тъй като представител на прокуратурата не е бил уведомен в законовия срок за датата на заседанието.