Аз съм невинен, трябва да се върна в България. Това заяви в интервю по телефона за сутрешния блок на БиТиВи бизнесменът Васил Божков.

Той щял да се върне обаче в подходящия момент - когато делото тръгне в съда. Васил Божков си вдигал телефона и не знае защо прокуратурата не се свързвала с него. Той би се върнал в България и по-рано, ако се връща в правова държава със закони.

Божков посочи, че няма предявени обвинения, никой не го търсил, но ако се върнел в България сега, нямало да има право на защита.

Васил Божков с нови обвинения

Васил Божков с нови обвинения

Общо стават 11

Той се намира в Дубай от края на месец януари и се чувства добре. В момента живее в апартамент под наем в арабската страна. Статутът му в Дубай е на резидент, а в затвора "Ал Ахбар" прекарал 2-3 седмици. В затвора Божков не е имал телефон, затворнически номер и все едно не е съществувал. Той нямал лични имоти в Дубай, а от затвора го освободили, защото дубайските власти разбрали какви били нещата. В Дубай Васил Божков няма охрана, защото нямало от кого да се пази.

"Мога да движа спокойно навсякъде в Обединените арабски емирства", подчерта Божков и посочи, че празнувал именния ден на Георги Попов с голяма компания в Дубай.

Според него се оказва огромен натиск от страна на българските власти на Дубай за екстрадирането му, но ОАЕ била правова държава.

Двама прокурори разговаряли в ОАЕ за Божков
Обновена

Двама прокурори разговаряли в ОАЕ за Божков

Да му се молим да се върне ли, запита Гешев журналистите

Той би направил всичко за ПФК "Левски", за да върви напред. Божков е готов да даде акциите на всеки само и само клубът да бъде спасен. Според него премиерът Бойко Борисов унищожил компаниите, които издържали сините. "Борисов унищожи "Левски", отсече Божков. Акциите на клуба вече не му трябват и би могъл да ги продаде или да ги даде на сериозен инвеститор.

Той отхвърли тезата на главния прокурор Иван Гешев, че водел хибридна война с прокуратурата през медиите. Според него Гешев би бил бухалка, ако не разследва Закона за хазарта. Божков заминал в Дубай по работа, а не е избягал. Той реторично запита дали е щял да излезе от ареста, ако е останал в България. "Страхувам се физически за оцеляването си, ако съм в България", категоричен беше той и допълни, че се чувал със сина си Антон Божков.

Прокуратура съзря хибридна атака от страна на Васил Божков

Прокуратура съзря хибридна атака от страна на Васил Божков

Прокуратурата знае срещу кого се е изправила

Той негодува, че невинни хора като съпругата му ги държат в ареста като заложници. "Всички, които ме познават, са наплашени", посочи Васил Божков. Той се чувал и със сина си Антон. Припомняме, че вчера съдът потвърди задържането за постоянно на жената на Божков Елена Динева и още една обвиняема по делото срещу него за ОПГ.

В момента Божков заяви, че не разполага с пари, но има доста богати приятели - давали му милион, два, пет. Божков определи като смешно предположението руски граждани да са му помагали, докато бил в дубайския арест.

По отношение на колекцията си, Васил Божков заяви, че "талибанът Гешев и неговите слуги" разрушават културно-историческото наследство от колекцията му. Той е завел иск срещу това и ще осъди България.

Васил Божков млъква

Васил Божков млъква

Това е последното медийно изявление на г-н Божков за неопределен период от време

Васил Божков заяви, че не е имал контакт с хора от Комисията по хазарта.

"Навремето мутрите какво правеха - има проблем, плащаш и ще решим проблема. Съвременните мутри какво казват - ще решим проблема и плащаш. Ако не плащаш не взимат бухалките, а бизнеса", заяви Божков като не каза ясно дали е натискан за пари.

Бизнесменът Васил Божков лично се срещал с финансовия министър Владислав Горанов, те говорили по телефона и чрез смс-и. Божков недоумява какво иска да скрие финансист номер едно, като според него единственото правилно нещо, което трябва да направи е да си подаде оставката. Въпреки всички въпроси Божков не отговори за какво си е говорил с Горанов.