Никой не ме издирва, никой не ми се е обаждал. Това заяви пред БГНЕС Васил Божков, чиито офиси в момента се проверяват от полицията и прокуратурата.

Той обясни, че не знае какво се случва, поради което отказа да даде по-подробен коментар.

Божков увери, че е на разположение на органите по всяко време.

Припомняме, тази сутрин прокурори и полиция отново влязоха в Държавната комисия по хазарта. Последваха и арести.

Спецпрокуратура и МВР в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков
Обновена

Спецпрокуратура и МВР в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков

Проверяват и други адреси, има арести в комисията

Полицейска и прокурорска проверка има в централата на "Нове холдинг", собственост на Васил Божков, както и в офис на Националната лотария в София и в бившата резиденция в парк "Витоша", за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Миналата седмица среща с премиера поискаха от самите фен клубове на "Левски", заради опасността финансирането на футболния клуб да спре при едно одържавяване на хазартния сектор, каквото предложение в Народното събрание внесе депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция
Обновена

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция

Ако не се плащат такси на държава, се взима лиценза и нищо друго

Няколко позиции вече изразиха компании от сектора, подкрепени и от Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри.

Паралелно със законодателната инициатива прокуратурата започна проверка и в Комисията по хазарта, а от Агенцията за държавна финансова инспекция излязоха с информацията, че за една и съща хазартна игра са заплащани различни държавни такси, като така са спестени минимум 210 милиона лева.