"В интерес на разследването този въпрос няма да го коментираме. Нямаме разрешение от наблюдаващите прокурори." Така говорителят на главния прокурор Сийка Милева отговори на въпрос за това дали са подавани сигнали в прокуратурата за извършени изнасилвания от Васил Божков.

Във връзка с колекцията от културни ценности на Божков и това, че тя не била прибирана правилно, прокурор Милева посочи, че предметите, обект на изземване, се изземват по законоустановения ред в присъствието на най-добрите експерти в България.

Васил Божков изчаква в чужбина съдебната фаза

Васил Божков изчаква в чужбина съдебната фаза

Талибани били разследващите спрямо колекцията му

"Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували, а се изземват по предвидения в закона ред в присъствието на най-добрите експерти", потвърди говорителят на прокуратурата.

Прокурор Милева допълни, че вчера била цензурирана както тя, така и прокуратурата, затова повече нямало да коментира. Тя повтори още веднъж, че предметите се иззели по законовия ред в присъствието на най-добрите експерти. "Няма такова нещо предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите", повтори още веднъж тя.

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

За отнемане на лиценза на конкуренти

Прокуратурата знае срещу кого се е изправила и знае, че се е изправила срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще се опита да се защити и то чрез вас медиите, каза в заключение прокурор Милева.

Припомняме, преди дни стана ясно, че на бизнесмена Васил Божков са повдигнати 7 обвинения и за него е издадена Европейска заповед за арест.

Миналата седмица, след първата акция в Комисията по хазарта, от Държавната финансова инспекция обявиха, че ако хазартните игри са плащали така, както е плащал Българския спортен тотализатор, от 2014 до 2019 г. е щяло да влязат още 210 милиона лева. На следващия ден бе съобщено за открити допълнителни документи, които показват, че тази сума е значително по-голяма и се заговори за 600 милиона.

Преди време среща с премиера поискаха от самите фен клубове на "Левски", заради опасността финансирането на футболния клуб да спре при едно одържавяване на хазартния сектор, каквото предложение в Народното събрание внесе депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди бившия му съдружник Цветомир Найденов