Съветът за електронни медии допусна за изслушване само трима от петимата кандидати за генерален директор на Българското национално радио.

На днешното заседание беше решено, че до третия етап ще бъдат допуснати единствено Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров. Изслушването на първите двама ще се проведе на 25 октомври, а на Тодоров - на 26 октомври.

СЕМ не допусна до изслушване кандидатите Жени Гаджалова и Светослав Костов, който вече е бил директор на БНР. След скандала с безпрецедентното спиране на общественото радио в продължение на пет часа на 13 септември 2019 г. обаче той беше предсрочно освободен от поста.

Петима са кандидатите за нов шеф на БНР

Петима са кандидатите за нов шеф на БНР

Приключи приемането на документите за участие в процедурата

Припомняме, през август досегашният шеф на БНР Андон Балтаков подаде оставка. Впоследствие стана ясно, че мотив за решението му е липсата на професионална подкрепа на журналистическата гилдия в България за това, което прави, и опит да бъде сплашен - връщайки се от командировка в провинцията през юни, той намерил кални стъпки в коридора на апартамента си в София.

Съветът за електронни медии прие оставката на Балтаков и определи досегашният административен директор Милен Митев да изпълнява длъжността "генерален директор" на БНР през следващите 3 месеца.