Премиерът Бойко Борисов се опасява, че ако отстрани Каракачанов от министерския пост, ще падне цялото правителство. Същия страх имаше и спрямо Валери Симеонов, когато го посъветвах да го смени след серия от скандали, за да се свърши нещо добро. След оставката на Симеонов правителството остана стабилно. Смятам, че ако Каракачанов бъде отстранен заради корупционни основания, правителството пак няма да падне.

Това заяви в предаването "Неделник" в ефира на АЛФА ТВ лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Сидеров: Каракачанов отдавна е за сваляне, Симеонов не трябва да е в политиката

Сидеров: Каракачанов отдавна е за сваляне, Симеонов не трябва да е в политиката

НФСБ и ВМРО били отвертката и клещите на ГЕРБ за изолирането на "Атака"

Дали ВМРО ще оттегли подкрепата си, е друг въпрос, но ако го направят, ще затвърдят тезата, че са били в управлението само заради постове. Принципната позиция, която трябваше да заемат, е да назначат технократ за министър, както направи АТАКА, а не партийния си лидер, което придава една изкуствена стойност. 

Припомняме, че през декември, Сидеров заяви, че за силовият министър Красимир Каракачанов е за сваляне заради множество сигнали за нередности, а бившият му коалиционен партньор не трябва въобще да заема някакъв видим пост в политиката.

Нено Димов остава в ареста
Обновена

Нено Димов остава в ареста

Магистратите решиха, че има обосновано предположение за извършено престъпление

Той коментира и други актуални скандали в управлението. 

Относно скандалите около екоминистъра лидерът на АТАКА заяви, че Нено Димов не е издържал теста за министър и въпреки че е човек на Иван Костов, е могъл да се покае и да направи добри неща за народа, за съжаление обаче той е избрал друг път - този на олигархичните кръгове и собствени интереси.

Националистът заяви още, че Каракачанов носи отговорност за Димов, но не е бил разпитван и припомни случая с друго назначение на лидера на ВМРО - Бате Харо, и схемата с продажбата на български паспорти. Ако спецпрокуратурата влезе в Министерство на отбраната, може би също ще се натъкне на любопитна информация и за други сделки, каза той.

Припомняме, че подалият оставка министър на околната среда и водите Нено Димов остава за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. Магистратите решиха, че има обосновано предположение за извършено престъпление, а събраните доказателства към момента сочат за съпричастност на Димов.

Има обосновано предположение Нено Димов да е извършил престъплението, в което е обвинен - умишлена безстопанственост. Като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди, въпреки че нивото на язовир "Студена" значително е намалявало. Това е ставало в нарушение на изискванията на законовата уредба да се гарантира наличието на достатъчно вода за питейни и битови нужди, се казва в становището на съда. 

Сидеров: Ще вдигна бунт против повишения данък за колите!

Сидеров: Ще вдигна бунт против повишения данък за колите!

Той разкри как ще гласува по важните точки в Столичния общински съвет през идните дни

Сидеров разкри и приоритетите си за новия сезон в Общинския съвет.

"Като член на социалната комисия възнамерявам да работя в сферата на социалните дейности. Възнамерявам да повдигна темата за недостига на общински жилища и да помогна на хора в нужда. Да дам надежда на пенсионерите и на многодетните семейства, че може да им се помогне.", каза той.