Срещу повишения данък за колите и увеличения бюджет на Столична община за чистота се обяви лидерът на АТАКА и общински съветник Волен Сидеров.

Това направи той в предаването "Неделник" по АЛФА ТВ.

Той разкри как ще гласува по важните точки в Столичния общински съвет през идните дни.

"Увеличението на бюджета за чистота на Столична община за 2020 г. скача от 207 на 217 млн. лв., с цели 10 милиона. Аз ще гласувам категорично против. Освен това ще настоявам за подробен анализ от надлежните органи какви договори са сключвани и с кои фирми, точно както заявих и в предизборната си кампания за кмет на столицата", заяви Сидеров.

Фандъкова няма да оттегли предложението за по-високи данъци от 2020 г.

Фандъкова няма да оттегли предложението за по-високи данъци от 2020 г.

Столичният градоначалник вярва, че решението ще доведе до по-чиста среда в София

Той допълни, че данъците за автомобилите на столичани също ще се гласуват скоро, като заяви, че по темата трябва да има голямо обществено недоволство. По думите му предлогът за вдигане на данъка е нонсенс, тъй като се вдига данъкът както на колите, които замърсяват повече, така и на тези с газови уредби.

"Това ще засегне стотици хиляди души. Ние ще предприемем всички действия както като партия, така и като медия да спрем подобно безочие", каза още той.

Припомняме, че в края на ноември, кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че няма да оттегли предложението за по-високи данъци за автомобилите и сделките с имущество от 2020 г.

Столичният градоначалник вярва, че решението ще доведе до по-чиста среда в София въпреки общественото недоволство.

ДБ се чудят къде е екологията в по-високия данък върху имотните сделки

ДБ се чудят къде е екологията в по-високия данък върху имотните сделки

Искат намаляване на имотния данък в столицата

Увеличението при данъка за автомобилите е в зависимост от екологичния стандарт на колата и нейната мощност, а ръстът е между 10 и 40%. При имотните сделки данъкът ще скочи с 20% но, изчислено от стойността на сделката, увеличението реално е с 0.5 на сто.