Няма как да има машинно гласуване на предстоящите избори, отсече заместник-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването на БНТ "Още от деня".

Той разкритикува наложеното от президента Румен Радев вето на Изборния кодекс, който се мотивира с нуждата от предотвратяване на манипулации.

Симеонов се аргументира и с факти от преброяването на гласовете в миналия вот. Тогава не е имало манипулации на ниво ЦИК, а другите нарушения са били незначителни, без да оказват влияние на резултатите на отделните партии.

Симеонов коментира и продължаващите повече от 80 дни антиправителствени протести. По думите му, това са масови прояви на хулиганство и вандализъм.

Президентът наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс

Президентът наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс

Според Радев, посегателството върху Изборния кодекс е бягане от отговорност

ДПС черпи дивиденти от протестите, предупреди той, като рязко се разграничи от модела за експертно правителство, което тази партия предлага.

Лидерът на НФСБ не одобрява действията на Христо Иванов, които бяха двигател на протестите, защото били с политическа цел, а не в полза на държавата.

Той призна, че те са довели до ревизия на съществуващата инфраструктура в местността Росенец, която трябва да се извърши под контрола на институциите.