Държавният авиационен оператор е с нов ръководител от днес. Това съобщи служебният министър на транспорта Георги Тодоров за "24 часа".

Новият директор на бившия правителствен авиоотряд 28 е Златко Златев. Той е пилот, работил е и в отряда, а също няколко години е ръководил и авиобаза "Крумово".

От 2015 г. е назначен за заместник-командващ на Съвместното командване на силите към Българската армия. Изпълнявал е полети за правителствения Авиоотряд 28, както и за български и международни авиокомпании.

Припомняме, през декември 2019 г. беше взето решение да се закупи нов официален държавен самолет, след като месец по-рано малкият правителствен "Фалкон" имаше технически проблеми, докато на борда са били премиерът Бойко Борисов и делегацията, с която той бе в Солун. Наложило се е пилотите да приземят самолета на ръчен режим.

Техническите проблеми започнаха след 2010 г. През 2014 г. самолетът пукна гума при кацане, а през 2015 г. не се прибра носовият колесник. Подобни инциденти станаха още няколко пъти през същата година.