Локдаунът е недостатъчен у нас и ние трябва да говорим за военизирано или военно положение, което да регулира обществените настоения. За това настоя бившият външен министър Соломон Паси пред БНТ за европейските неволи с ваксините и разпространението на COVID-19.

Ресторантьорите не виждат светлина в тунела на мерките

Ресторантьорите не виждат светлина в тунела на мерките

Случило се това, което очаквал браншът - поредното неспазено обещание

Той реторично запита кога България е била добре с разпространението на коронавируса и даде пример, че в самото начало в борбата с епидемията премиерът Бойко Борисов се държал като пожарникар в опита си да загаси пожара. "В момента, в който правителството започна да се държи като Дядо Коледа - който каквото му поиска да даде, е тогава нещата отидоха на кино и вдигнахме смърността до небесата", подчерта Соломон Паси.

Бившият външен министър предупреди, че ако правителството разчита само на ваксината на "Астра Зенека", тъй като тя е една общоевропейска катастрофа, може да попаднем в нов много голям капан. Според него Израел се справят добре, защото винаги са воювали, и в момента също са на война.

Брънзалов: Епидемия се бори с лекарства, ваксини и мерки

Брънзалов: Епидемия се бори с лекарства, ваксини и мерки

Трябва да се убедят хората, че ваксината е единственото оръжие

Паси призова, че трябва да имаме солидарност с хората, които изнемогват, но те трябва да бъдат подпомагани, а не широко да отварят врати.

Соломон Паси заяви, че трябва да си зададем въпроса дали вирусът е борба с вятърни мелници или реална война. "Това е война с реален противник и НАТО не е подготвен за тази война", изтъкна той и допълни че за тази война трябва да се използват военни термини.