Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението във всички населени места у нас. За това призова министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в писмо до областните управители, до председателя на УС на Националното сдружение на общините в България инж. Даниел Панов и до председателя на УС на Националното сдружение на кметовете на кметства в България Румен Стоянов. За целта е нужно да бъдат проведени срещи, на които да се вземат решения как ваксинационният процес на местно ниво да бъде ускорен.

Вкарваме терапия с моноклонални антитела, планът за ваксинация - провал

Вкарваме терапия с моноклонални антитела, планът за ваксинация - провал

До септември ще прилагаме три вида терапии за лечение на коронавирус

Министър Кацаров посочва още, че с оглед важността на процеса, от голямо значение е в срещите да участват общопрактикуващите лекари, които осъществяват дейност на територията на населените места, както и служители от регионалните здравни инспекции. Това гарантира създаването на подходяща организация и логистика за осигуряване на места за ваксиниране и достатъчен брой ваксини.

Не всички преболедували COVID развивали клетъчен имунитет

Не всички преболедували COVID развивали клетъчен имунитет

Антителата с времето намаляват или изчезват

Писмото на министър Кацаров е във връзка с изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в България и необходимостта от постигане на високо ваксинално покритие в страната.