"Познавам г-н Ананиев, работила съм с него. Не ме притеснява, че не е лекар. Направи ми добро впечатление, че има програма, сега остава да я видим." Това коментира в ефира на bTV здравният министър в кабинета "Орешарски" д-р Таня Андреева по повод назначаването на Кирил Ананиев начело на здравното ведомство.

Кирил Ананиев вече е министър на здравеопазването

Кирил Ананиев вече е министър на здравеопазването

Нито един депутат не се въздържа при гласуването

Според бившия министър на здравеопазването не се крие опасност в това, че постът не се заема от медик.

Д-р Андреева изтъкна три основни неща, които по нейно мнение са спешни в здравеопазването и трябва да бъдат приоритет на новия здравен министър Кирил Ананиев.

Официално Кирил Ананиев номиниран за нов здравен министър

Официално Кирил Ананиев номиниран за нов здравен министър

Предложението ще се гласува утре

По думите й на първо място стои проблемът с Бърза помощ и усвояването на парите, отпуснати от Брюксел. Друг важен момент е въвеждането на елекронното здравеопазване, а третото изключително важно сред приоритетите е и промяната в структурата и финансирането на болничната помощ

Припомняме, вчера беше напоравена първата рокада в третото правителството на Бойко Борисов. Така финансистът Кирил Ананиев беше избран от депутатите за министър на здравеопазването със 121 гласа "за", 85 - "против" и без "въздържал се".

Здравният министър подаде оставка

Здравният министър подаде оставка

Борисов я прие

В края на октомври министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка, която веднага бе приета от премиера Борисов.

Причина за оставката стана разследване за спечелени обществени поръчки от близки на здравния министър. Става въпрос за поръчка в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), спечелена от мъжа, с когото дъщерята на министъра живее на семейни начала.

Здравният министър Николай Петров се видя нарочен за дискредитиране

Здравният министър Николай Петров се видя нарочен за дискредитиране

Бившият шеф на ВМА смята, че е засегнал много интереси

Припомняме, Ананиев беше заместник-министър на финансите в няколко правителства. Той беше и служебен министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Ананиев от години е в управата на Националната здравноосигурителна каса, което предполага, че проблемите в сектора не са му чужди. В момента той е начело на Надзорния съвет на НЗОК.

Кирил Ананиев е добре премислен политически избор, смята финансист

Кирил Ананиев е добре премислен политически избор, смята финансист

"Не е нормално болниците да бъдат 400 на този брой население"

Новият здравен министър Кирил Ананиев вече има план за действие в здравеопазването. Уважавам мнението на всички, сподели той впечатлението си от дебатите в зала.

Секторът на здравето няма цена, той е кауза, изказа Кирил Ананиев, като свой мотив да поеме поста.