Новият главен изпълнителен директор на "Български пощи" Богдан Теофанидис провери създадената от новото ръководство организация за изплащане на пенсиите, информират от пресцентъра на Министерския съвет.

Както по-рано стана ясно, заради технически затруднения, причинени от кибератаката по системите на "Български пощи", пенсиите и този месец се изплащат по списъци по ведомост и по настоящ адрес, регистриран в НОИ. За да не се допускат грешки, предоставените от НОИ списъци внимателно се проверяват.

Направената проверка в ранния следобед установила, че традиционните сутрешни струпвания са преминали и работният ден протича спокойно.

Изплащат пенсиите за месец май

Изплащат пенсиите за месец май

Изплащането ще се извършва между 9 и 20 число на месеца

Богдан Теофанидис разговарял както със служители и с клиенти на пощенските клонове. Служители споделили, че макар и по-бавно, се справят с изплащането на пенсиите и успокоили, че всеки пенсионер ще си получи пенсията.

От името на новото ръководство директорът на "Български пощи" се извинил лично на възрастните хора за причиненото неудобство и уверил, че правят всичко по силите си пощите да заработят на пълен капацитет възможно най-скоро.