Потвърдиха се слуховете, че част от присъстващите на днешния протест на коалиция „Природа за хората и регионите" в защита на Закона за горите са били целенасочено организирани.

Някои от тях признаха, че са пристигнали в столицата с организиран автобусен превоз. Билетите им са били платени от общината в Сапарева баня.
News.bg отправи питане към администрацията на общината, от където ни потвърдиха, че действително е имало организиран автобусен превоз. От там са тръгнали 10 автобуса, пълни с хора, които да участват в днешния протест.

Искането за съдействие е било отправено от сдружението на „Природа за хората и регионите". Радка Георгиева, зам.-кметът на община Сапарева баня потвърди, че от там са поискали 10 автобуса, които да транспортират около 600 души. Сумата е била поета от „Природа за хората и регионите".

На протеста бяха забелязани и цигани, които обаче не успяха да обяснят защо са там. Запитана защо е на протестната акция пред парламента, една от ромките отговори единствено: „Искаме гората да работи, да има работа, да има писти, да има работа". Тя допълни, че е дошла в София с автобусен превоз, организиран и платен от общината.

Жената нямаше представа от Закона за горите, заради който се състояха серия протести.