ГЕРБ е печелившият от местните избори, но със сериозно отстъпление в областните центрове. Не може да се сърдиш на хората, които харесват Мая Манолова, а има много силна аларма, която свири в ГЕРБ. Ако имаше друг кандидат на балотажа, нещата можеше да бъдат различни.

Така бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира резултатите от местните избори в сутрешния блок на БиТиВи.

Той отчете, че БСП имат прираст от местните избори, но ДПС били най-организираната партия в смесените региони. По думите на бившия втори в ГЕРБ има определен страх в партията и не всеки може да изрази своето мнение. Когато няма диалог, така се получава, посочи Цветанов.

Според него много е важно да се погледне тежестта на всеки един мандат, защото управляващите отбелязват минус 42 общински съветници в областните центрове. "Аз смятам, че премиерът Бойко Борисов не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Аз искам да му помогна, защото той бива подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава", подчерта Цветан Цветанов.

Стойнев пита ГЕРБ срам ли ги е от данъчните им закони

Стойнев пита ГЕРБ срам ли ги е от данъчните им закони

Социалистът се ядоса - изказва се само опозицията, а управляващите мълчат

Той определи думите на премиера, че хората от "Демократична България" са деца на комунистическата номенклатура като несериозни. "Не можем да виним столичани, а трябва да търсим грешките в себе си. По този начин ние сме като щрауса и забиваме главата си в пясъка, а проблемът остава. Ако премиерът даде възможност на реалните членове на партията да говорят, където има слабост, нещата ще бъдат по-добри и министър-председателят няма да бъде подвеждан", обясни Цветанов.

"Аз говоря с болка, но трябва да знаем, че в общинските съвети ще бъде едно многообразие от различни групи общински съветници. Ще бъде много по-трудно и на Йорданка Фандъкова", предположи Цветанов.

Цветанов посочи, че в София министър-председателят не може да се сърди на "Демократична България", тъй като управляващите правят отстъпление с 80 000 гласа. По думите му, ако имало друг кандидат на балотажа, нещата щели да бъдат много по-различни. Цветанов отчете, че много хора не са излезли да гласуват, защото нямало за кого да гласуват.

ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ, констатира социолог

ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ, констатира социолог

Гласове се купували открито по площадите и тротоарите

Той отхвърли твърденията на водещата, че е бил отстранен от ГЕРБ, а заяви, че сам си е тръгнал.

"Аз успокоявах членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общински съвет", отбеляза той.

В кампанията за местните избори Цветан Цветанов не е давал никакво интервю. Никога не си е позволявал да играе срещу ГЕРБ. Той даде за пример Русе, където се разбила една брилянтна организация. Това, което се случи е, че някои от общинските ни съветници отидоха в други листи, защото не намериха място в листата на ГЕРБ.

Политическата карта изглежда синя с надпис "ГЕРБ", доволна Менда Стоянова

Политическата карта изглежда синя с надпис "ГЕРБ", доволна Менда Стоянова

Тя изрази съжаление, че в червено са оцветени само три областни града

В Благоевград през всичките години хората на управляващите били подложени на много манипулативно поведение и на дискредитиране. Цветанов е убеден, че ако се съпоставят резултатите през последните години, трябва да има уважение към позитивните им резултати. "Най-лесно е да го наругаеш един човек, не да търсиш, да гониш и да чистиш, а да събереш тази енергия, която да не бъде разпиляна в различни посоки", подчерта бившият втори в ГЕРБ.

"В Русе и Благоевград ГЕРБ взе грешни решения", отчете Цветан Цветанов и посочи, че отсега да се говори какво би станало след 4 години е малко несериозно. Така Цветанов отговори и на друг аргумент на премиера, че няма да издига повече кметове, които са изкарали три мандата.

Борисов събира герберите за разбор на изборните резултати

Борисов събира герберите за разбор на изборните резултати

В София купен вот не може да обърне резултатите, убедени от ГЕРБ

Цветан Цветанов изтъкна, че основният критерий за един кандидат за кмет е дали има качества да изпълнява функцията на градоначалник. "Ако има доверие един кмет, може да има повече мандати и ако хората го искат, защо да не бъде", запита Цветанов. Той няма намерение да прави свой собствен проект.

Бившият заместник-председател констатира, че има страх в ГЕРБ от различното мнение, което може да бъде изразено пред Изпълнителната комисия и пред хората, които взимат решения. "Хубавото е, че Изпълнителната комисия не направи промени, които бяха подготвени 2-3 години преди това в малките населени места, които компенсираха отстъплението в общинските съвети в големите градове", каза Цветанов.

Официално от ЦИК: ГЕРБ печели балотажите в 9 областни града, БСП - в 3

Официално от ЦИК: ГЕРБ печели балотажите в 9 областни града, БСП - в 3

В 6 областни центъра побеждават други политически сили и независими…