Политическата карта на страната изглежда синя с надпис "ГЕРБ". Това заяви пред БНТ Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, по повод резултатите от местните избори.

Според нея обаче би трябвало да има повече оцветени в червено и тъмносиньо общини.

За съжаление оцветените в червено са само три областни града, заяви тя, пояснявайки, че трябва да има различно мнение и възможност то да получи своя вот, за да се опита да изпълни дадените обещания.

По думи на Стоянова ГЕРБ управлява доста време в много общини, което води до умора и пресищане. Хората вече го приемат за даденост и искат още, има нужда от отрезвяване, смята тя. Според нея хората винаги трябва да искат повече, но и да оценяват това, което е направено и че нещата се случват едно по едно.

Всеки, който им обещава, че всичко може да се случи днес, просто ги лъже, категорична бе тя.

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял
Обновена

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял

За разлика от нея обаче премиерът не стигал докрай

Според нея, давайки своя вот за ГЕРБ, хората са гласували рационално и разумно.

Тя изтъкна, че регионите, в които ГЕРБ са победили, са икономически най-силната част на страната, а това по нейни думи правело победата им ясна и категорична.

Тя отрече твърденията на опозицията, че държавата раздава пари в края на годината само на своите общини.

"Няма нищо лошо, когато един кмет има ясен проект за общината, който не може да бъде финансиран от собствените си бюджетни средства, да поиска помощ от държавата. Премиерът обикаля толкова много страната и е чул толкова хора. Много от проектите са удовлетворени, тъй като ги е видял на място", посочи Стоянова.

Запитана имало ли е наказателен вот, тя заяви, че на места, особено в София, вотът е бил даден от омраза към ГЕРБ.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота

Да гласуваш само защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти, нито да прецениш кандидата, за когото гласуваш от омраза, това не е нормално политическо поведение, отсече Стоянова. Тя изрази съжаление, че много от младите са дали гласа си за Мая Манолова, игнорирайки коя е тя от омраза. Според нея обаче омразата не е правилният водач.

На въпрос какви са грешките на ГЕРБ, породили тази омраза, Стоянова подчерта, че те винаги са се съсредоточавали върху това да градят. Явно обаче в този градеж имало пропуски.

Трябва да има постоянна комуникация с хората. Фандъкова е един от най-диалогичните кметове, но явно това не е достатъчно, посочи тя.

Стоянова изрази удовлетвореност от проведената предизборна кампания, която по нейни думи била толерантна, без личностни нападки. Тонът, който зададохме, беше възприет от голяма част от опонентите ни, доволна е тя.

Борисов отчете: Връщаме се към нормалността и вече не е скучно

Борисов отчете: Връщаме се към нормалността и вече не е скучно

Дори и там, където ГЕРБ губят - Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила

София за първи път от години е на балотаж, но мисля, че все пак разумният вот надделя, коментира Стоянова ситуацията в столицата.

Според нея на местата, където ГЕРБ са загубили изборите, проблемът е бил в самата структура. Ако има противопоставяне на хората вътре в структурите, няма как да се постигне успех, заяви тя, визирайки Русе и Ямбол. Това, че загубихме изборите там си е наш проблем.

Не бива да чакаме изборите, за да видим пропуските си, каза още Стоянова.

Относно думите на президента, че ще свика среща заради притеснения относно провеждането на изборите тя изрази мнение, че това е политически ход и напомни, че не бива да се забравя кой е излъчил Радев. Не му отива без конкретни данни да прави подобни внушения, категорична бе тя.

Относно Бюджет 2020 Стоянова посочи, че е добър и предвижда добър ръст на икономиката на страната. Тя изтъкна, че догодина се предвиждат нулево бюджетно салдо, намаляване на държавния дълг спрямо БВП и спад в безработицата до 4% средно, което на места по нейни думи означава нулева безработица.

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

След като приключи преброяването на гласовете...