Обвиниха 6-ма участници в престъпна схема за продажба на фалшиви документи. При обиските са открити компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Те са обвинени след спецакция на ГДБОП В Пловдив, която се проведе вчера.

Според първоначалните данни групата е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г. Изработвала е и продавала фалшификати на документи на български граждани. Част от участниците се занимавали с изработването, а други изпълнявали ролята на посредници - издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между членовете на групата.

ГДБОП разби група за фалшиви документи в Пловдив

ГДБОП разби група за фалшиви документи в Пловдив

Мащабната акция продължава

След 24-часовото им задържане, Специализираната прокуратура им е повдигнала за участие в организирана престъпна група, създадена с цел изработване и разпространение на неистински български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи.

С постановления на разследващите на шестимата е определена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.