Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев приветства участниците в инициативата "Европейски ден на предприемача".

Този форум се провежда няколко седмици преди членството на страната ни в Европейския съюз, отбеляза министър Василев в приветствието си, цитиран от БНР.

По думите му често се задава въпросът какво ще се случи с пазара на труда, с някои високо квалифицирани, амбициозни хора, които биха могли да изберат друга европейска държава за развитието си. Това е трудна тема и за много хора тя е въпрос на лична съдба, каза министърът.

Всички говорим, че хората са богатството на България, а активните млади хора, предприемачите, бизнесмените, младите хора са най-голямото богатство на България, защото едно общество се движи напред от амбицията, инвестициите и от желанието за по-добър живот, заяви министър Василев.

Ако искаме да бъдем успешни на европейската сцена, ако искаме да бъдем конкурентноспособни трябва да подкрепим хора като вас, каза министър Николай Василев пред участниците във форума.

В различните панели на форума ще се обсъждат Националната стратегическа референтна рамка, някои от оперативните програми, по които ще се усвояват средствата от ЕС, капацитетът на местните власти за участие в планирането и изпълнението на проекти по Структурните фондове на ЕС.