Основният ни приоритет в пътния сектор е максимално бързото въвеждане на тол системата, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Системата ще даде достатъчен ресурс, за да може инфраструктурният сектор да се "самоиздържа", каза министърът пред Нова Телевизия.

АПИ съди жалещите ТОЛ системата

АПИ съди жалещите ТОЛ системата

Ще има нови назначения в Пътната агенция

Според Нанков, в началото на 2019г. би следвало да имаме ресурс за изграждане на системата за тол таксите. По думите му, от липсата на тези финансови постъпления държавата губи по около 1,5 млн. лева на ден. Въвеждането на системата се бави заради многобройните обжалвания по процедурата за избор на изпълнител на поръчката. Тези обжалвания основно са от чуждестранни фирми, допълни Нанков.

Борисов нареди процедурата за тол таксите да се обясни на Румен Радев

Борисов нареди процедурата за тол таксите да се обясни на Румен Радев

Целта е да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка

На есен ще започне рехабилитацията на автомагистрала "Тракия", каза регионалният министър и допълни, че ремонтът ще продължи не повече от месец и половина.

Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните алтернативни маршрути на магистралите "Тракия" и "Хемус", но ремонтите ще започнат най-рано през 2018г", уточни министърът.