Втори голям пожар е избухнал в рамките на днешния ден на територията на Хасковска област, предаде БНР.

След пожара до хасковското село Александрово, заради който в продължение на часове беше затворена магистрала "Марица", второ огнище се е активизирало в Сакар планина между свиленградските села Равна гора и Щит.

Директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пътува за Свиленград, съобщиха от МВР. На място той ще инспектира създадената организация на екипите, ангажирани с овладяването на пожара.

Там на място работят десет автомобила от хасковското подразделение на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. Огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е поискала през утрешния ден в потушаването на пламъците да се включат и военните, посочиха от държавната администрация. Поискани са и били и два тежкотоварни автомобила, и хеликоптер, които да са в готовност да помогнат в гасенето.

Четири нови пожара в Хасковско

Четири нови пожара в Хасковско

Пламъците са локализирани

Шест пожарни автомобила от други области са били повикани да се включат в ликвидирането на огнищата в областта.

Само за днешния ден са постъпили 14 сигнала за пожари, информират от държавната управа, като цитират информация от регионалната дирекция на пожарната.