Общо пет групи ще могат да бъдат настанени в 116 детска градина "Мусала" в столичния квартал "Павлово", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при официалната първа копка за изграждането на детската градина.

Организацията е направена, така че децата от трите групи да са настанени в други помещения. Строителството по договор е 18 месеца, обясни Фандъкова.

Град, в който се строят училища и детски градини е жив град, в който се раждат и се отглеждат деца, изтъкна кметът на София и посочи, че първо трябва да се направи цялата организация и след това да се пристъпи към строителството.

Училището в „Бояна“ преминава в едносменен режим на обучение
Обновена

Училището в „Бояна“ преминава в едносменен режим на обучение

Фандъкова се надява да не затварят училищата заради коронавируса

Столична община подготвя тригодишна програма, с която да бъде ускорено строителството на детски градини. Работим активно с районните кметове, планирахме и там да започне проектирането на три нови сгради в район "Слатина", увери Фандъкова.

За следващата година е заложен бюджет за строителството на 11 нови детски градини. Средствата са осигурени, а оттук нататък остава директорите с техните екипи, да контролират строителите, за да могат децата да се обучават в една прекрасна среда, настоя столичният кмет.

На въпрос как се е променила София в последните години, Фандъкова отбеляза, че София се променя ежедневно и доказателството за това било работата, която се извършва. Градът се променя, това се вижда, хората са активни и всички заедно променяме града - така трябва да бъде. Надявам се да сме обединени в промяната за добро, да ни води мъдростта, каза още столичният кмет.