След построяването на допълнителната сграда на 52 Основно училище "Цанко Церковски" в столичния квартал "Бояна" ще може изцяло в условията на пандемия директорът да направи организацията за едносменен режим на обучение.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при официалното стартиране на построяването на допълнителната сграда на училището.

Целта пред Фандъкова е да бъдат направени по-добри условия за децата, със строеж, ремонт и модернизация на училищата и детски градини. Тя благодари за огромната финансова помощ от страна на правителството. Благодарение на средствата и нашата последователна политика, ние продължаваме да строим училища и детски градини, похвали се столичният кмет.

Учители от столично училище с положителни тестове за COVID-19
Обновена

Учители от столично училище с положителни тестове за COVID-19

Един учител проявил симптоми

Фандъкова се надява да не затварят училищата заради коронавируса. На въпрос на News.bg дали учителите са готови да се справят, ако се стигне до електронно обучение, Фандъкова отбеляза, че учителите стават все по-готови и опитни от миналата учебна година. Тя сподели, че би искала - технологиите да са част от образователния процес, но да не са единствените.

Във връзка със случаите на заразени с коронавирус учители и ученици, Фандъкова посочи, че не е изненадана от появата на такива случаи. Началникът на Регионалното управление на образованието (РУО-София) Ваня Кастрева проведе среща с директорите на училищата и подготвиха учебната година директорите да създадат нужната организация, при която веднага да се предприемат нужните мерки, увери кметът.

Установените учители с позитивни резултати от 55-то училище са оставени вкъщи под карантина и днес се правят тестове на всички деца, с които персоналът е имал контакт. Не се спира учебният процес и очаквам днес резултатите от тестовете на децата, подчерта градоначалникът.

Допълнително възнаграждение за учители, които работят с ученици дистанционно

Допълнително възнаграждение за учители, които работят с ученици дистанционно

280 деца са подали заявления да се обучават дистанционно

По-рано днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че ще има допълнително възнаграждение за учители, които работят с ученици дистанционно.

Припомняме, че днес бе съобщено, че 17-годишен ученик от Стара Загора е с COVID-19.

Вчера стана ясно, че 8 учители от столично училище са дали положителни проби за коронавирус.