Българският полицай, заболял в Индия, е транспортиран от Делхи до Военномедицинска академия в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заместник-министър Веселин Вучков придружи полицай Филип Филев по време на полета с правителствения "Фалкон".
Самолетът е пристигнал към 20 часа снощи на Аерогара-София.

В неделя Вучков отпътува за Делхи заедно с медицински екип от ВМА, който пое наблюдението над служителя по време на пътуването към България.

Филип Филев работи в звеното "БНТЛ" в областната дирекция във Варна и бе на тримесечно обучение курс в Делхи по програма на индийското правителство.

Той и колегата му Петър Петров, младши експерт в БНТЛ към ОДМВР-Ямбол участваха в квалификационен курс за криминалисти „Пръстови отпечатъци и компютри", когато внезапно в средата на февруари здравословното състояние на Филев рязко се влоши и той е бил настанен в медицинско заведение.

По предложение на вицепремиера Цветан Цветанов и с разпореждане на премиера Бойко Борисов, самолет на правителствения Авиотряд-28 проведе курс до Делхи, Индия, за да транспортира заболелия служител на МВР до България.
По време на полета медицинските грижи за Филев бяха поети от доктор Кържин и сестра Борисова от ВМА.

Снощи самолетът кацна на летище София, а Филип Филев бе транспортиран до ВМА, където му предстои интензивно лечение.

Българите са били изпратени от посланика ни в Индия Борислав Костов, който, заедно с екипа на посолството ни в Делхи са оказали помощ и подкрепа на заболелия служител на МВР.