Митничари задържаха 46 кг хероин в района на ГКПП "Дунав мост-Русе". На 25 юли., около 19.00 часа е спрян за проверка автомобил.

Водачът - белгийски гражданин от турски произход, пътувал от България за Белгия и превозвал 23 619 кг тръби с изпращач българска фирма. Товарната композиция е насочена за проверка с мобилна рентгенова система, която установява необичайна плътност в предната част на фабрична кухина в пода на ремаркето. В присъствието на водача е направен малък отвор от долната страна на дъното на кухината, през който митнически служители установяват алуминиево фолио, обвито с найлон.

Над половин килограм наркотици открили столични полицаи

Над половин килограм наркотици открили столични полицаи

438.12 г коноп, 28.21 г амфетамин, 3.02 г метамфетамин и 9.22 г екстази

При последвало разтоварване на стоката, след повдигане на първите три капака митническите служители откриват шест найлонови чанти с пресовани пакети. В тях е открито светло бежово прахообразно вещество, което е реагирало при полевия наркотест на хероин. Установено е, че общото количество наркотик в пакетите е 46,848 кг.

По цени за съдопроизводство заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв. (при чистота от 46 до 60%). Образувано е досъдебно производство.