Задържаха 9 души по време на спецакция във Варна. Полицейските служители провериха селата Гроздьово и Дъбравино. В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 адреса и 151 автомобила. Задържани са девет души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в селата и региона. Едно от тях е приведено незабавно в затвора във Варна, тъй като има влязла в сила присъда.

Припомняме, Иван Гешев обяви война на битовата престъпност в цялата страна с акцент в малките и обезлюдяващи населени места.

Повдигнати са обвинения за грабежи, притежание на наркотични вещества, незаконна сеч на дървесина, не плащане на издръжка.

Установени са 9 нарушения по ЗДвП - съставени са 2 АУАН и 7 фиша, връчени са и 5 електронни фиша.

Успоредно с полицейската операция, в Аврен се проведе среща на директора на ОДМВР - Варна старши комисар Данил Пашов с кмета на общината - Емануил Манолов и кметовете на малките населени места в региона. Темите на разговор бяха борбата с битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм.

Акцент беше поставен върху положителното влияние на системите за видеонаблюдение за контрола и превенцията и по двете направления.

Двете страни изразиха положителните си впечатления от досегашното си взаимодействие и заявиха готовност за подобряване на обстановката в бъдеще.