Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки и носене на маски в търговските обекти. Проверките ще продължат преди и по време на празничните дни. Това реши на свое заседание днес Софийският оперативен щаб.

Съвместните екипи ще следят за спазване на дистанция, носене на предпазни средства от клиенти и търговци, както и организацията пред и в търговските обекти и пазари.

Екипите на Столичната РЗИ извършват проверки и в момента на терен, като само за вчерашния ден са съставени 5 акта в търговски обекти и хранителни вериги, съобщи д-р Данчо Пенчев - директор на Столичната РЗИ. Констатирани са недобра организация пред магазини и липса на лични предпазни средства и на дистанция.

Търговските вериги зоват клиентите си да спазват дистанция

Търговските вериги зоват клиентите си да спазват дистанция

Няма как да сложат охранител до всеки клиент

Екипите на Столичен инспекторат заедно с Общинска полиция тази седмица са извършили над 3439 проверки на търговски обекти и вериги. Съставени са 8 акта за неспазване на изискването за носене на маска.

Старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР съобщи, че екипите на СДВР през последната седмица са съставили 258 предупредителни протоколи, 140 полицейски разпореждания, 71 акта по Закона за здравето.

Проверени са и 2961 карантинирани лица. Само общинска полиция е съставила над 30 предупредителни протоколи и 7 акта по Закона за здравето в градския транспорт за последните дни.