Най-големият частен работодател у нас - оръжейният производител "Арсенал", ще затвори завода си в Казанлък до края на месеца. По думите на изпълнителния директор на дружеството Николай Ибушев, цитиран от БНТ, фабриката ще остане затворена до 29 март включително. 

По-рано от компанията обявиха, че ще се работи при форсмажорни обстоятелства. Според последното решение всички заети в дружеството за времето на карантината ще са в платен или неплатен отпуск.

На работните си места остават само отделни малки групи от специалисти, които ще възстановяват щетите от инцидента в Мъглиж от миналата седмица. В един от цеховете там през миналата седмица избухна взрив. Ръководството на дружеството и на отделните заводи също остава на работа, с цел изпълнение на неотложни задачи.

От ръководството посочват още, че при промяна на обстоятелствата или нови разпореждания, колективът на "Арсенал" ще бъде уведомен своевременно.

"Арсенал" са най-голямото дружество от Българския военно-промишлен комплекс. Според данните в топ 500 на най-големите работодатели на българския пазар компанията е на първо място в страната с малко над 9500 служители. 

Кои са най-големите работодатели в България?

Кои са най-големите работодатели в България?

Първенецът дава работа на над 9500 души