Аякс и Байерн (Мюнхен) изиграха феноменален мач от група "Е" на Шампионската лига, който завърши 3:3. Зрителите на "Амстердам Арена" видяха всичко възможно в този сблъсък - шест гола, дузпи, червени картони. Роберт Левандовски се разписа на два пъти за "баварците", а едно попадение добави Кингсли Коман. За домакините Душан Тадич бе точен на два пъти, а едно добави Николас Таляфико. 

С равенството "бавариците" запазиха първото си място в групата с 14 точки, докато холандският тим остава втори с 12 пункта. 

Аякс - Байерн (Мюнхен) 3:3
на живо

Аякс - Байерн 3:3, гол на Таляфико

Двата гранда ще определят първенеца в групата

Във 2-ата минута Серж Гнабри проби през центъра на стреля покрай дясната греда. Минута по-късно Давид Нерес и Дони ван де Беек направиха двойно в наказателното поле, но ударът на последния бе слаб и не затрудни Нойер. 

В 9-ата минута домакините сбъркаха топката в центъра. Серж Гнабри овладя и напредна с кълбото. Германският национал опита силен удар, който бе спасен от Онана, но можеше да потърси пас към оставения непокрит Левандовски. 

Снимка 394957

Източник: Twitter

След последвалия корнер обаче гостите все пак поведоха. Гнабри се реваншира с перфектна асистенция към Левандовски, който се измъкна от засадата и прониза стража за 0:1 с 20-ото си попадение от началото на кампанията.

В 17-ата минута Циех опита удар от далечна дистанция, който Нойер улови. В 26-ата минута стражът на "баварците" спаси удар с глава на Ван де Беек. 

Минута по-късно Байерн можеше да стигне до втори гол, но Андре Онана спаси удара на Левандовски.

Снимка 394959

Източник: Twitter

В края на полувремето Мазрауи отне топката на Рибери и намери Хаким Циех. Марокенцът отново опита да се разпише с удар от далечна дистанция, но Нойер бе на мястото си. 

Втората част започна с масиран натиск на Аякс. След час игра Нойер спаси удар на Циех от близка дистанция. Минута по-късно амстердамския гранд изравни. Циех намери Ван де Беек отдясно, а той с успореден пас Душан Тадич, който на празна врата вкара за 1:1.

Пет минути по-късно Онана направи страхотно спасяване. Стражът отрази удар от близка дистанция на Левандовски с глава.

Снимка 394961

Източник: Twitter

В 67-ата минута Аякс остана с човек по-малко. Максимилиан Вьобер извърши грубо нарушение срещу Леон Горецка и бе изгонен с директен червен картон. 

В 75-ата минута Томас Мюлер също бе пратен под душовете. Офанзивният футболист влезе с бутоните в главата на Таляфико. 

Седем минути след това Аякс направи пълен обрат. Боатенг фаулира резервата Каспер Долберг в наказателното поле, а Душан Тадич не остави шанс на Нойер от бялата точка. 

Снимка 394971

Източник: Twitter

"Баварците" мигновено тръгнаха в атака. Пет минути по-късно Таляфико препъна Тиаго в наказателното поле и последва наказателен удар за гостите. Роберт Левандовски бе точен за 2:2. 

В 90-ата минута германският колос отново излезе напред в резултата. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката, която се озова в Кингсли Коман. Френското крило с техничен удар се разписа за 2:3. 

В петата минута на добавеното време Николас Таляфико получи успореден пас в наказателното поле и прати топката във вратата, въпреки опита на Зюле да му противодейства.

Снимка 394962

Източник: Twitter